Модул "Стратегия на учебното заведение & ефективният Педагогически колектив", част от Национална Академия за Директори (настоящи и бъдещи)

Модул "Стратегия на учебното заведение & ефективният Педагогически колектив", част от Национална Академия за Директори (настоящи и бъдещи)

27/08/2020

ДО

Директорите на учебни заведения

в Р. България 

 

П О К А Н А

за Национална Академия за Директори (настоящи и бъдещи)

модул СТРАТЕГИЯ НА УЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ & ЕФЕКТИВНИЯТ ПЕДАГОГИЧЕСКИ КОЛЕКТИВ (в детската градина, училището, ЦПЛР или друга образователна институция)

 

     УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

     С огромно удоволствие и най-учтиво Ви каним на предстоящия модул на Националната Академия за Директори, организирана от отдел „Образование и култура“ на Фондация „КУЗМАНОВ“, посветен на Стратегията на учебното заведение и методите за изграждане на ефективен едагогически колектив.

 

      Информация за събитието:

    СТРАТЕГИЯ НА УЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ & ЕФЕКТИВНИЯТ ПЕДАГОГИЧЕСКИ КОЛЕКТИВ (в детската градина, училището, ЦПЛР или друга образователна институция) е темата на предстоящия модул на Национлната Академия за Директори (настоящи и бъдещи) част от обучителните курсове на Фондация „КУЗМАНОВ”, в които до момента са взели участие около 50 000 Директори, Учители и Педагогически специалисти. По време на този национален форум ще бъдат представени, от експерти в областта, два модула:

- модул I, в който ще бъдат включени десет важни акцента при изготвянето на стратегията на учебното заведение (ДГ, училище, ЦПЛР, РЦПППО и други образователни институции). Информацията в курса ще бъде изцяло практически насочена, подкрепена с примери и илюстрирана с примерни документи. Нашите експерти са подпомогнали десетки учебни заведения при разработването на техните стратегии, затова добре знаем кои елементи от стратегията и плана за действие към нея затрудняват учебните заведения, и къде се допускат грешки;

- модул II представя съвременните тенденции на добрия Мениджър-ръководител. Курсът е подходящ, както за действащи Директори, така и за Учители, които са Лидери или желаят да формират такива качества в себе си. Ще бъдат представени следните теми: ролите в екипа; как се формира успешен екип Учители; повишаване на мотивацията на членовете на екипа; похвати за изграждане на сплотен и продуктивен Учителски колектив; обследване на екипа; съвременни добри практики при изграждане на екип и работата му; привличане на съмишленици към каузата на учебното заведение, презентационните умения на Директора (Лидера) и други.

По време на Национлната Академия за Директори на участниците ще бъдат представени:

по време на модул I

- основни елементи и раздели на стратегията на учебното заведение/образователната институция;

- как правилно трябва да бъдат вписани:  мисията, визията, задачите, отговорниците, източниците на финансиране и другите елементи в стратегията;

- планът за действие към стратегията - няколко думи и за него;

- кой, кога, и как приема и утвърждава стратегията, и планът към нея, на учебното заведение;

- предвижда се и включването на интервюта с Директори, които са разработили добри стратегически документи;

- възможност за задаване на въпроси от страна на участниците.

по време на модул II

-  съвременни методи за изграждане на сплотен и ефективен екип Учители;

- начини за повишаване на мотивацията, както на отделните членове в екипа, така и на целия колектив;

- инструменти за обследване на екип;

- ролите, които играят Учителите в Педагогическия колектив. Как да ги развием или премахнем?;

- много практически похвати представени от нашите Лектори-експерти по темата, които успешният Директор може да използва при изграждането и ръководенето на Учителски екип;

- привличане на съмишленици към каузата на учебното заведение и добрите презентационни умения;

- сертификат за участие в академията на тема "Статегията на учебното заведение & ефективният Педагогически колектив" (може да видите как ще изглежда Вашият сертификат от приложената бланка в нашия сайт). 

     Националната Академия за Директори (настоящи и бъдещи) на тема  СТРАТЕГИЯТА НА УЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ & ЕФЕКТИВНИЯТ ПЕДАГОГИЧЕСКИ КОЛЕКТИВ ще даде възможност на участниците да получат систематизирана практическа информация свързана с написването на добра стратегия и план за действие към нея, както и подходи при изграждането и функционирането на един успешен Педагогически екип (колектив) и съвременни мениджърски подходи на ръководителя.

 

     Място и дата:

   Плануваните дати за провеждането на Националната Академия за Директори са 11, 12 и 13 септември 2020г., в СПА-хотел „Casa Karina“ – гр. Банско (повече информация за хотела може да видите на линка http://bansko-casakarina.com).

 

     За кого е подходяща Националната Академия за Директори (настоящи и бъдещи):

- директори на учебни заведения (училища, детски градини, ЦПЛР, РЦПППО и др.);

- учители, възпитатели, психолози и педагогически съветница от учебни заведения (училища и детски градини), които желаят да се запознаят с отговорностите на длъжността Директор на учебно заведение;

представители на държавни образователни институции (МОН, РУО и др.);

- лица и организации желаещи да изградят силен и сплотен екип на работното си място.

 

     Разходи на участниците в предстоящия модул на Националната Академия за Директори:

  Хотел „Casa Karina“ – гр. Банско е нов и модерен хотел. Цената, която ни предлагат е 45 лв. на човек, на ден, за настаняване в двойна стая, и 75 лв. при единично настаняване, на база All Inclusive (неограничено количество храна и напитки) и безплатно ползване на СПА-процедурите, т.е. разходите на един участник на ден са 45 лв. при двойно и 75 лв. при единично настаняване. За двете нощувки 90 лв. Конкретното предложение на хотел „Casa Кarina“ – гр. Банско е поместено в приложение 2 към настоящата покана.

За обезпечаване на модула на Националната Академия за Директори  (наем на зали, лектори-модератори, сертификати, материали за обученията и др.) се включва такса участие от 109 лв..

Сумарно цената на един участник, за трите дни, която включва: такса участие в академията, неограничено количество храна и напитки и свободен достъп до СПА-процедури е 199 лв. От общата сума от 199 лв. се превеждат, преди академията – до 08.09.2020г., по банков път, 109 лв. към Фондация "КУЗМАНОВ" (срещу фактура), а останалите 90 лв. покриват хотелското настаняване на база All Inclusive. Сумата за хотелското настаняване и изхранване (останалите 90лв.) се заплаща към хотела (на място или по банков път), от където също се издава фактура.

   Участниците в конференцията ще получат: сертификат за участие в модул на Националната Академия за Директори на тема "Стратегията на учебното заведение & ефективният Педагогически колектив", както и възможност за формиране на формални и неформални контакти между всичките участници от цялата страна, сред атмосферата на Пирин планина. 

                        

     Уважаеми Колеги,

    Ще се радваме да Ви срещнем отново и заедно да  обсъдим добри практики при изготвянето на стратегическата документация и доказани световни подходи при формирането на сплотен и ефективен Педагогически колектив.

Молим да заявите Вашето участие (брой участници, данни за фактура и други изисквания) най-късно до 08.09.2020г., като попълните ЗАЯВКА (кликнете върху думата „ЗАЯВКА“).

НЕИЗПОЛЗВАЙТЕ бутона КУПИ, който е под новината, а линка ЗАЯВКА (кликнете върху думата ЗАЯВКА).

Организаторите си запазват правото да спрат записването преди крайния срок – 08.09.2020г., ако капацитетът на групата се запълни.

 

            Приложения: 1 - програма на модула на Националната Академия за Директори на тема „Стратегията на учебното заведение & ефективният Педагогически колектив“; 2 – оферта от хотел „Casa Karina“ – гр. Банско

Приложение 1

 

ПРОГРАМА

за Националната Академия за Директори (настоящи и бъдещи) на тема СТРАТЕГИЯТА НА УЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ & ЕФЕКТИВНИЯТ ПЕДАГОГИЧЕСКИ КОЛЕКТИВ

             11.09.2020г., петък

до 14:00 часа – настаняване на участниците в СПА-хотел „Casa Karina“ – гр. Банско. Регистрация на участниците;

14:00 часа – 16:00 часа – откриване на Националната Академия за Директори. Представяне на обучителните теми от Лекторите.

16:00 часа – 16:30 часа – почивка

16:30 часа – 17:00 часа – представяне на обучителните теми от Лекторите

след 17:00 часа – свободно време на участниците

19:00 часа – 21:30 часа – официална вечеря, DJ-парти

 

            12.09.2020г., събота

9:00 часа – 10:30 часа - представяне на обучителните теми от Лекторите

10:30 часа – 11:00 часа – почивка

11:00 часа – 12:30 часа - представяне на обучителните теми от Лекторите.

12:30 часа – 14:00 часа – обяд

14:00 часа – 15:30 часа – семинар по групи.

след 15:30 часа – свободно време на участниците

19:00 часа – 21:30 часа – вечеря, DJ-парти 

 

            13.09.2020г., неделя

9:00 часа – 10:30 часа - представяне на обучителните теми от Лекторите/семинар по групи

10:30 часа – 11:00 часа – почивка

11:00 часа – 12:30 часа – представяне на обучителните теми от Лекторите/семинар по групи. Закриване на Националната Академия за Директори;

след 12:30 – обяд на участниците, свободно време и отпътуване.

     Изложената по-горе програма е работна и организаторите си запазват правото да внасят корекции в нея, за които участниците ще бъдат своевременно уведомени.

 

Приложение  2

Предложение на SPA-хотел „Casa Karina“ – гр. Банско към участниците в модула на Националната Академия за Директори

Период:  11-13.09.2020 (2 нощувки).

Поради отоплителният сезон, цената, която можем да ви предложим е 45,00 лв. на ден на човек при двойно и по-голямо настаняване, за единично настаняване цената е  75.00 лв. на ден на човек на база All inclusive.

Цената включва ползване на вътрешен басейн, фитнес, сауна, парна баня, безплатен wi-fi в зоната около Рецепция и Лоби бар, подземен гараж, 9 % ДДС, хотелска  застраховка и туристическа такса.

 ПРОГРАМА ALL INCLUSIVE

ЗАКУСКА: 08:00 ч. – 10:00 ч.
• Корнфлейкс, мюсли, краве сирене, кашкавал, шунка, кренвирши, шпеков салам, маслини, домати, краставици, мляко кисело, мляко прясно, бъркани яйца, варени яйца, пържени филии, мини кроасани, баница със сирене, мекици, шоу кукинг, сладко, мед, масло, плодове според сезона, хляб, кафе, чай, сок от пост микс, минерална вода.

ОБЯД: 12:30 – 14:00 ч.
• 3 вида салати, супа, готвени месни и безмесни ястия, плодове според сезона, домашни сладкиши, хляб, български алкохол, наливно вино, наливна бира, кафе, чай, сок от пост микс, минерална вода.

СЛЕД ОБЯД: 16.00 – 17.00 ч.
• Дребни сладки и соленки, български алкохол, наливно вино, наливна бира, кафе, чай, сок от пост микс, минерална вода.

ВЕЧЕРЯ: 19.00 – 21.30 ч.
• Всяка вечер различни готвени интернационални ястия, шоу кукинг, 3 вида салати, различни видове месни и безмесни предястия и ястия, шоу кукинг , десeрти, плодове, хляб, български алкохол, наливно вино, наливна бира, кафе, чай, сок от пост микс, минерална вода.

ПЛАТЕНИ УСЛУГИ

Халат: 5,00 лв. за целия престой с депозит от 30,00 лв.

Бебешка кошара: 5,00 лв. на ден;

Домашен любимец до 5,00 кг. : 10,00 лв. на ден;

Подземен паркинг: 8,00 лв. за 24 часа;


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

Цените са в лева на човек при минимален капацитет за основните легла. 
Храната и напитките по програма All inclusiveса валидни само за основния ресторант на хотела.

При по-малко от 20 човека настанени в един и същи период в хотела, изхранването е по предварително избрано меню от хотела.

Вносни напитки и кафе еспресо се заплащат допълнително според меню.

Програмата All inclusive започва със следобедна закуска и завършва с обяд.

Лица до 18 г. нямат право на алкохолни напитки.

Настаняване след 14.00 ч. и напускане до 12.00 ч.

 

Адрес: Банско 2770, ул. Кралев двор 5
E-mail: info@bansko-casakarina.com

РЕЙТИНГ:
109,00 лв.

ИЗПРАТИ ОТЗИВ

Cerificate Example

ОТЗИВИ

ПОДОБНИ КУРСОВЕ